Menü Bezárás

Európa menthetetlenül a pusztulás útjára lépett!

Nagyon durva jóslat látott napvilágot a jövő Európájáról!

Átfogó elemzés jelent meg a Gatestone Institue nevezetű, a republikánusokhoz köthető amerikai think tank oldalon a világ népességének várható alakulásáról, és ennek társadalmi-gazdasági-vallási hatásairól.

Az elemzés legelőször arra a nem túl közismert tényre hívta fel a figyelmet, Európában már most kevesebb csecsemő születik, mint Nigériában. A öreg kontinensen a jelenlegi ütemben a népesség 2070 előtt a felére csökken, és a földrész 2100-ra 400 millió lakost veszíthet – írta korábba James Pomeroy, a kínai HSBC bank közgazdásza. A világ népességének növekedése már most elérte a legalacsonyabb ütemet 1950 óta, és Európa népessége az évszázad végéig tovább fog zsugorodni – jegyezte meg a Financial Times az ENSZ World Population Prospects című jelentésére hivatkozva.

Érdemes egy pillanatra felidézni a következő adatot is. A következő négy percben 1000 gyermek fog születni a Földön, ebből 172 Indiában, 103 Kínában, 57 Nigériában, 47 Pakisztánban — de egész Európában csak 52.

India lesz a népesség rekorder, tragikus helyzet Kínában

India jövőre várhatóan megelőzi Kínát a népességet tekintve. India lakossága 20 százalékban muzulmán lesz, és egyben a világ legnagyobb iszlám közössége is az országban fog élni. Vajon ez a demográfiai tendencia, milyen hatással lesz a muszlimok és hinduk közötti törékeny együttélésre?

2023-ban már India lesz a Föld legnépesebb országa (Photo by Punit PARANJPE / AFP)

2021-ben Európa népessége 1,4 millióval csökkent, ami a legnagyobb csökkenés bármely kontinensen 1950 óta, amióta először jegyezték fel ezeket az arányokat. A világ népességének kétharmada olyan országban él, ahol a termékenységi ráta a 2,1 születés/nő alatt van. Kína népessége az előrejelzések szerint a 2040-es évek közepére évente 6 millióval, a 2050-es évek végére pedig évente 12 millióval fog csökkenni, ami a legnagyobb visszaesés lehet, amelyet valaha egy ország történetében valaha is feljegyeztek. Kína népessége a következő 45 évben a felére csökken, és egy nagyon öreg országgá válik: GDP-je soha nem látott mértékben fog csökkenni, és a társadalomnak olyan elöregedő népességgel kell majd megbirkóznia, amilyennel még soha nem találkozott.

Eljelentéktelenedő Tajvan

Japán példátlan mértékű elöregedése ijesztő hatással van az ország hadseregére is. 1994 óta a 18 és 26 év közötti fiatalok száma – a toborzási korhatár – egyre csökken. 1994 és 2015 között 11 millióval, azaz 40 százalékkal csökkent a létszám. “Japánnak már nincsenek emberei a háborúhoz” – írta a Forbes. Először fordult elő, hogy a japánok több pelenkát vásároltak felnőtteknek, mint csecsemőknek. Ugyanez igaz Dél-Koreára is. “A születések csökkenése Dél-Koreában nemzetbiztonsági kihívássá vált” – jelentette a Wall Street Journal 2019-ben.

“Tajvan már régóta él a kínai invázió rémisztő fenyegetésével, de a biztonságát fenyegető egyik legnagyobb veszély belülről fakad: a világon a legalacsonyabb a születési ráta” – jegyezte meg a Telegraph. Tajvan ma a világ legalacsonyabb születési rátájával rendelkezik; 2050-re mindössze 20 millió lakosa lesz, az átlagéletkor pedig a mai 39-ről 57 évre emelkedik. Tajvan annyira jelentéktelenné válhat, hogy talán Kínának nem is kell majd lerohannia.

TSzédítő tempóban öregedik el Tajvan lakossága (Photo by Sam Yeh / AFP) / TO GO WITH STORY: Taiwan-population-women-social, FOCUS by Amber WANG

Tragikus európai helyzet

Ugyanez a visszaesés várható Olaszországban is, ahol a lakosság száma 50 év alatt a felére csökkenhet. Idén Olaszországban 121 ezerrel kevesebb diák jár iskolába, mint tavaly, és 2300 osztály szűnt meg. Tavaly 100 ezerrel kevesebb diák volt, és 196 iskolát zártak be. Az előző évben 177 iskolát zártak be, az azt megelőző évben pedig 124-et. Olaszország minden évben elveszíti tanulóinak 1-2 százalékát. A 7,4 millió diákról (a legfrissebb rendelkezésre álló adat: 2021) 2034-re állítólag 6 millióra csökken a létszám. Az elmúlt nyolc év során a minisztérium által közzétett adatok szerint 1301 iskola zárt be, ami a 9769 még működő iskola 13,3 százalékát jelenti. 2050-re az olaszok 60 százalékának nem lesz testvére, unokatestvére, nagybátyja vagy nagynénje.

Jemen amely viszont egy bukott ország és egy szörnyű polgárháború kellős közepén áll, az ottani népességnövekedés kétszerese lesz Olaszországénak. A Száhel-övezetben a népesség várhatóan eléri a 330 milliót, ami a 2000. évi lakosság hétszerese. Egyiptomban 190 millió lesz. Algéria a jelenlegi 42 millióról 72 millióra nő (akiknek nagy része valószínűleg Európa felé veszi majd az irányt). Marokkó 36 millióról 43 millióra nő.

Iszlamizálódó Franciaország

A “régi Európa” tehát egy 318 millió lakosú Észak-Afrikával találja majd magát szemben, nem számítva a hatalmas szubszaharai fennsík alatt élőket. Franciaországban ma a 0-4 éves korú lakosság 29,6 százaléka nem európai származású, míg a 18-24 évesek 17,1 százaléka nem európai. A nem európaiak aránya a 40-44 évesek között 18,8 százalék, a 60-64 évesek között 7,6 százalék, a 80 év felettiek között pedig 3,1 százalék – derül ki az Insee nemzeti statisztikai intézet adataiból. Az intézet nemrégiben megvizsgálta az utolsó három generációt is Franciaországban: a 0-4 év közötti gyermekek 16,2 százaléka észak-afrikai származású gyermek vagy unoka, 7,3 százaléka Afrika többi részéből, 4 százaléka pedig Ázsiából származik.

Soros György Nyílt Társadalom Alapítványa, amely pénzügyi támogatást nyújt a nyugati országokba irányuló bevándorláshoz, már 2011-ben nyilvánosságra hozta, hogy Franciaország második legnagyobb városában, Marseille-ben “a lakosság 30-40 százaléka muszlim”. Nem nehéz feltételezni, hogy mostanra már túllépték a szimbolikus 50 százalékos küszöböt, még ha hivatalos jelentések még nem is léteznek erről. A havonta megjelenő Causeur egyenesen kijelenti: “Marseille lakosságának jóval több mint 50 százaléka észak- és fekete-afrikai”.

Marseille is gyors ütemben iszlamizálódik (Photo by FRANCK PENNANT / AFP)

Az exklávék példája

Ceuta és Melilla, két spanyol exklávé Marokkó földközi-tengeri partvidékén, az egyetlen szárazföldi határt képezi az Európai Unió és Afrika között. Ceutában két párhuzamos, hat méter magas, pengésdróttal fedett kerítés húzódik nyolc kilométer hosszan a marokkói határ mentén. Melillában hasonló kerítés húzódik 12 kilométer hosszan a határ mentén. Hálók, kamerák, zaj- és mozgásérzékelők, reflektorok és megfigyelőállások segítik az ellenőrzést. Évente több tízezer migráns, egyszerre több százan próbálnak átjutni a ceutai és melillai határzáron.

Az El Pais című spanyol lap szerint: “1887-ben Melillában egyetlen muszlimot tartottak nyilván, ő Casablancából származott és cselédként dolgozott; ma a muszlimok meghaladják a lakosság 40 százalékát, és közelednek a többséghez”. “Mi vagyunk a megfigyelői annak , ami Európa más városaiban történik” – mondta Jesús Vivas, a ceutai közgyűlés elnöke.

Egy helyi újság beszámolt róla: “Csak Ceutában az 1960 áprilisától napjainkig született a lakosság 49 százaléka muzulmán, még ha a valós szám ennél lényegesen magasabb is. Ceuta és Melilla olyan, amilyennek Európa legtöbb városa 20-30 év múlva fog kinézni. Melilla most az első olyan spanyol város, amely a bevándorlás, a családegyesítés és a magas születési ráta miatt meghaladta az 50 százalékos muszlim lakosságot.

Így védik a migránsoktól Ceutát (Photo by Tobias Steinmaurer / APA-PictureDesk / APA-PictureDesk via AFP)

Európai összeomlás

Ezt a folyamatot Butrosz-Ghali, az ENSZ korábbi főtitkára előre látta, és már 2007. május 22-én felvázolta Európa jövőjéről alkotott elképzeléseit:

“Európa népességének példátlan mértékű összeomlása és gyorsuló öregedése ellentétben áll a Földközi-tenger déli és keleti részén még mindig nagyon gyors népességnövekedéssel. Ez nagyon súlyos egyensúlytalanságokat fog eredményezni! …. Az elővigyázatosság nélküli bevándorlás a nyugati társadalmak összeomlásának kockázatát hordozza magában.”

Pakisztán egy 403 milliós fiatalos ország lesz 2050-ben, majdnem annyi, mint az egész Európai Unió lakossága (448 millió); és a fiatalok az Európa körül kialakuló “sztánokba” fognak menni. Afganisztán, az egyik legnagyobb geopolitikai fekete lyuk az USA tavaly nyári kivonulása után megduplázza majd lakosságát, 64 millióra.

Mit fog Lengyelország építeni, hogy távol tartsa az EU külső határain nyomuló embertömegeket? Kelet-Európa félelmetes demográfiai összeomláson megy majd keresztül. Románia elveszíti lakosságának 22 százalékát, majd Moldova (20 százalék), Litvánia (17 százalék), Horvátország (16 százalék) és Magyarország (16 százalék) következik. A Le Monde azt írta, hogy Közép- és Kelet-Európa ma “az eltűnés gyötrelmével szembesül”. Az ENSZ adatai döbbentesek:

“Bulgária, amely az 1990-es évek 9 millió lakosáról 2022-re 6,8 millióra csökkent, 2050-ben már csak 5,2 millió lakosa lehet. Szerbiának 8 millió lakosa volt a vasfüggöny összeomlásakor. Jelenleg 7,2 millió lakosa van, és harminc éven belül 5,8 millióra csökkenhet. Ugyanezen időszak alatt Litvánia lakossága 3,8 millióról 2,2 millióra, Lettországé 2,7 millióról 1,4 millióra zuhanhat”.

Nagyon súlyos a demográfiai helyzet Kelet-Európában (Photo by Diego Herculano / NurPhoto / NurPhoto via AFP)

Bevándorlóország lett Németország

Németország, ahogy mi ismerjük, a Die Zeit szerint eltűnőben van: “22 millió ember, vagyis a lakosság több mint egynegyede más országból származik, vagy szülei Németországon kívül születtek”. Németország arra készül, hogy a “legális bevándorlás országává” váljon, miután de facto már régóta az. Christian Doleschal a CSU részéről elítélte a német kormány nyílt bevándorlási tervét: “Ez hosszú távon tönkreteszi Európát” – figyelmeztetett.

Az ünnepelt német író, Uwe Tellkamp is bírálta hazája bevándorlási politikáját. “Miközben tiszteletben tartom más kultúrákat, szeretném megőrizni az enyémet. Nem akarok olyan lenni, mint Frankfurt” – mondta a Süddeutsche Zeitungnak, utalva arra a német városra, ahol a lakosság többsége már nem német anyanyelvű. Frankfurtban, az első német városban, ahol a németek kisebbségbe kerültek, a lakosság 15 százaléka török származású.

Nagy bajban az oroszok

A nyugati világ több polgárnak nyújtott több gazdagságot és kényelmet, mint bármely más civilizáció a történelem során. Gyakorlatilag el vagyunk árasztva erőforrásokkal, de az emberekből, az egyetlen igazán nélkülözhetetlen erőforrásból kifogyunk. Oroszország erre a legnyilvánvalóbb példa: a Föld legnagyobb országa, tele van természeti erőforrásokkal, mégis haldoklik: népessége katasztrofálisan csökken. Vlagyimir Putyin már nem lesz Oroszország elnöke, amikor országa körülbelül 15 millió lakost veszít, és a megmaradtak harmada-felét muszlimok teszik majd ki.

“Fél Oroszország az eltűnéstől?” – tette fel a kérdést a Le Point című hetilapban Bruno Tertrais, a Le choc démographique című könyv szerzője, a párizsi Stratégiai Kutatások Alapítvány alelnöke. “Az Ukrajna körüli konfliktus mögött az orosz demográfiai aggodalmak húzódnak meg a muszlim bevándorlás növekedése miatt”.

Kamil Galejev, a washingtoni székhelyű Wilson Center kutatója nemrég egy Oroszországról készült térképet tett közzé: “Beszéljünk az orosz demográfiáról. Mint látható, Szibériában és Oroszország európai részén hatalmas területek népesednek el. Ennek két tényező áll a hátterében. Először is, az alacsony termékenység. Az egyetlen helyek, ahol természetes szaporulat van, a muszlim területek…”. A hivatalos orosz hírportál, a Pravda ugyanezt a kérdést tette fel: “Az iszlám 2050-re Oroszország uralkodó vallása lesz?”

Oroszország is súlyos demográfiai helyzetben van (Photo by SEFA KARACAN / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP)

Csak az afrikai országokban lesz népességnövekedés

A The Economist szerint 2050-re a világ népességének több mint fele mindössze nyolc országban, főként Afrikában fog növekedni: Kongó, Egyiptom, Etiópia, India, Nigéria, Pakisztán, a Fülöp-szigetek és Tanzánia. Nigériának több lakosa lesz, mint Európának és az Egyesült Államoknak.

Emellett az iszlám megelőzi a kereszténységet, mint a világ legnagyobb vallása. Az Európai Unió iszlám lakossága a migrációs hullámoktól függően egy generáción belül elérheti a 75 milliót – mint egy teljes muszlim Németország, vagy ha úgy tetszik, mint Dánia, Ausztria, Magyarország, Görögország, Belgium, Hollandia, Portugália és Svédország együttvéve.

“Nem sikerült megváltoztatniuk minket. Mi vagyunk azok, akik meg fogjuk változtatni őket” – mondta a norvég imám, “Mullah Krekar” a Dagbladet című újságnak. “Nézzék meg a népesség alakulását Európában, ahol a muszlimok száma úgy növekszik, mint a szúnyogoké. Az EU-ban minden nyugati nő átlagosan 1,4 gyermeket szül. Minden muszlim nő ugyanezekben az országokban 3,5 gyermeket szül. 2050-re az európai lakosság 30 százaléka muzulmán lesz… Az iszlám gondolkodásmódunk szemben áll a nyugati gondolkodásmóddal. Ma a mi gondolkodásmódunk az, ami bejön, és erősebbnek mutatja magát, mint az övék….”.

Már ma is az iszlám a vezető vallás Brüsszelben. Boualem Sansal algériai író nemrég a francia rádióban azt mondta: “Franciaország üzletet kötött az iszlamistákkal: Franciaországban egykor 10 mecset volt, ma 3000 van, és Arábia és Katar finanszírozza a külvárosok iszlamizálását.”

Etnikus polgárháború Nagy-Britanniában

“Az iszlám növekvő társadalmi erő Nagy-Britannia második városában” – írta címében a The Economist, utalva Anglia London utáni második legnagyobb városára, Birminghamre, ahol a müezzin hívja imára a híveket. Egy meghódított város kis portréja: “A város 200 mecsetjébe a muszlimok nemcsak imádkozni járnak, hanem könyveket vásárolni, útmutatást kapni, házasodni, válni és eltemetni halottaikat. Évente több százan fordulnak a családjogot kezelő ‘saría tanácsához’.”

Amikor 2012-ben elkezdődött Birminghamben az éves Eid Fesztivál, 20 000 hívő vett részt rajta. A 2014-es évben már 40 ezren voltak. 2015-ben pedig 70 ezren. 2016-ban 90 ezren. 2017-ben 100 ezren. 2018-ban 140 000. Aztán a Covid leállította az összes nagy gyűlést. Birmingham lakossága hamarosan félig muszlim lesz. “A birminghami muszlimok 2018-ban a lakosság 27 százalékát tették ki” – jegyezte meg a Birmingham Mail . “A muszlimok száma a 2011-es 21 százalékról nőtt ekkorára”. A Business Live feltárta, hogy a muszlim gyerekek száma a városban meghaladta a keresztény gyerekek számát: “Birmingham mellett az iszlám ma már Leicester, Bradford, Luton, Slough és a londoni Newham, Redbridge és Tower Hamlets kerületekben is domináns vallás a gyerekek körében”.

Súlyos etnikai háború robbant ki a hinduk és a muszlimok között Leicesterben (Photo by OLI SCARFF / AFP)

A muszlimok és hinduk közelmúltbeli összecsapásai Leicesterben mostanra más brit városokba is átterjedtek, köztük Birminghambe, ahol egy hindu templomot támadtak meg az “Allahu Akbar” (“Allah a legnagyobb”) kiáltással. A felekezeti és vallási gyűlölet “egész Angliában elterjedhet”. A muzulmánok és hinduk közötti összecsapások India születésekor és a Pakisztánnal való felosztáskor elérték Európa multikulturális enklávéit.

Samuel Huntington 1996-ban A civilizációk összecsapása című könyvében azt írta:

“A különböző civilizációk közötti erőviszonyok változnak: a Nyugat befolyása csökken; az ázsiai civilizációk növelik gazdasági, katonai és politikai erejüket; az iszlám világ demográfiai robbanáson megy keresztül, ami destabilizáló következményekkel jár a muszlim országokra és szomszédaikra nézve; a nem nyugati civilizációk általában véve újra megerősítik saját kultúrájuk értékét.”

Facebook hozzászólások

9603 olvasónk látta

Az Orbán Viktorral a magyar nemzetért Facebook oldal felkereséséhez kattintson IDE!

Kovács András újságírói oldalának felkereséséhez pedig kattintson IDE!

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. Adatkezelési tájékoztató

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás