Menü Bezárás

Felejtsétek el a NATO-t!

Ha parlamenti képviselő lennék – természetesen a Fidesz színeiben – én nemmel szavaznék Finnország és Svédország NATO-ratifikációjára! A most következő néhány sorban elmagyarázom, miért tennék így!

Elsősorban a finnekre fogok most koncentrálni! Ennek az a nagyon egyszerű oka, hogy a hétvégén a finn parlament külügyi biztottságának meglehetősen mosdatlan szájú elnöke, bizonyos Erkki Tuomioja volt olyan udvariatlan, hogy azt üzenje ide, hogy hazájának nincs miről tárgyalnia a hamarosan Helsinkibe utazó magyar küldöttséggel! Én ezt nem így gondolom! Nekem, az egyszerű újságírónak komoly aggályaim vannak a finn jogállamiság kapcsán! Ezeket az aggályokat a volt finn belügyminiszter ál-botránya hozta bennem felszínre!

Tehát ha jól értem az van, hogy Finnország csatlakozni óhajt a NATO-hoz! Oké! Előtte azért bíróság elé állítják a volt belügyminisztert, Päivi Rasanent, akit ott azért próbálnak meghurcolni, mert Pál apostoltól származó idézetet posztolt korábban a Twitterén! Eközben Sanna Marin jelenlegi finn miniszterelnök folyamatosan hazánk jogállamiságáért aggódik, persze szigorúan két betépős házibuli között, amely alkalmakkor latyak részegen vonaglik a táncparketten. Aztán jön a kérés, hogy vegyük fel őket a NATO-ba és amikor mi közöljük, hogy előtte azért megvizsgálnánk a Päivi Rasanent kereszténysége miatt bíróság elé állító, ám az elítéléséhez bátorságot nem vevő finn jogállamot, akkor a liberális felsőbbrendűség pöcegödrében pancsikáló finn parlament illetékes elvtársa közli velünk a mosdatlan szájával, hogy nincs miről tárgyalni a Fidesszel!

Remek, srácok! Akkor lehet kívül maradni! Ha esetleg az oroszok kelet felől támadnának benneteket, ott vannak a másik oldalatokon a svédek és a norvégok, de semmiképp ne felejtsétek el a hobbi szinten betépős házibulikon résztvevő miniszterelnök asszonyt az első katonai sorban a frontra küldeni! Egyebekben pedig vegyetek egy kicsit vissza az arcból! Ha ez megtörtént és néhányszor bocsánatot is kértetek például Päivi Rasanentől, akkor talán lehet gondolkodni azon, hogy beengedünk titeket egy katonai klubba, aminek megvannak a maga szabályai. Azt egyszer és mindenkorra felejtsétek el, hogy ti oktattok bennünket demokráciából és jogállamiságból, cserébe nagy pofával elvárjátok, hogy ratifikáljuk a NATO-tagsági szerződéseteket! Ha parlamenti képviselő lennék, én ezért szavaznék nemmel a ratifikációra!

Ilyen viselkedéssel felejtsétek el a NATO-t!

Facebook hozzászólások

3703 olvasónk látta