Menü Bezárás

Csúnyán hoppon maradt a momentumos államférfi

A Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus Koalíció beállt Karácsony Gergely mögé, a 2024-es júniusi önkormányzati választáson nem lesz saját főpolgármester-jelöltje. Megszületett a DK választási megállapodása az MSZP-vel is, mely Budapestre és “az egész országban számos településre kiterjed”. A DK-MSZP szerződés “többek között tartalmazza a két párthoz tartozó hivatalban lévő polgármesterek újbóli indítását az egész országban”. Emellett a jelenleg nem ellenzéki irányítású fővárosi kerületek és vidéki települések egész sorában is döntöttek polgármesterjelöltek támogatásáról.

A magát államférfinek tartó Gelencsér Ferenc Momentuma csúnyán hoppon maradt

A megállapodásból jól láthatóan kimaradt a Gelencsér Ferenc államférfi vezette Momentum, az LMP és a Jobbik is, de nincs ott a kétfarkú kutyapárt sem, valamint a tavalyi országgyűlési választáson egy százalékot elérő Megoldás Mozgalom sem. Megkezdődött tehát a baloldlai keringő első fordulója. Nem meglepő módon a táclépéseket most is, ahogyan korábban Gyurcsány Ferenc diktálja. A mostani megállapodásból kimaradt pártoknak több lehetőségük maradt. Az egyik út, hogy teljes mértékben összefognak, és mindenhol önálló jelöltet indítanak Gyuircsányékkal szemben. Erre a forgatókönyre nem sokat fogadnék, mivel a Momentumnak és az LMP-nek és a Jobbiknak egyzserűen nincs annyi politikusa, hogy el tudjnanak indulni egy önkormányzati választáson. Ráadásul nemcsak el kell indulni a választáson, hanem olyna jelölteket állítnai, akik képesek is megszerezni az adott mandátumot.

A másik út, hogy mind a Momentum, mind az LMP, mind a Jobbik elkezd egyezkedni Gyurcsánnyla az önkormányzati helyekről. Ebben az esetben a fő kérdés, hogy a DK elnöke belemegy-e bármilyen alkuba a mérhető támogatottsággal nem rendelkező pártocskákkal. Ha nem bele semmilyen alkuba, akkor nem sok lehetősége marad a kimaradóknak. Ha pedig belemegy az alkuba, akkor vajon azzért mit kér cserébe Gyurcsány? Az jól látszik, hogy a most létrejött helyzet a legjobb Gyurcsány számára, mert a megállapodáson nelül lévőknek, de az azhon kívül lévőknek is ő diktál. A baoldali pártokat ismerve teljesen biztos vagyok benne, hogy végül engedelmeskednek Gyurcsány akaratának, és nem mernek szembenni a DK elnökének az akaratával. Egyrészt nincsen olyan politikai tőkéjük, ami alkalmas lenne arra, hogy harca szálljanak Gyurcsánnyal, másrészt félve a következméyektől, nincs is bátorságuk felvenni a kesztyűt. Mostmár mindent adott ahhoz hogy a Gyurcsány-klán a baloldal egyedüli ura legyen 2026-ra! 

Facebook hozzászólások

1908 olvasónk látta

Az Orbán Viktorral a magyar nemzetért Facebook oldal felkereséséhez kattintson IDE!

Kovács András újságírói oldalának felkereséséhez pedig kattintson IDE!