Menü Bezárás

Hetvenkilenc

Ott tart ma Németország, hogy miközben fegyvereket küld az orosz-ukrán háborúba, retteg a területére begördülő, magyar futballszurkolókat Európa Liga nyolcaddöntőre szállító vonattól és a rendőrei egy tiltakozó akcióban résztvevő szerencsétlen Asperger-szindrómást kísérgetnek széles vigyorral a képükön!

Kezdem messziről! Már csak azért is, mert annak idején a történelem volt a kedvenc tantárgyam… 1944. március 19-ig megyek vissza! Hitler ekkor magához hívja tárgyalni Horthy Miklós kormányzó urat és azt követeli tőle, hogy Magyarország bocsássa rendelkezésére a vasúti hálózatát a lengyel zsidól Auschwitzba szállításához! Horthy a követelés végrehajtását kerek-perec megtagadja Hitlertől, aki erre válaszul beküldi a náci hadsereget, végrehajtatva ezzel a Margaréta-tervet, melynek keretében Horthyt megfosztják kormányzói székétől és a magyar nácik kormányt alakítanak hazánkban! Ezzel kezdetét veszi a magyar történelem egyik legiszonyatosabb, 13 hónapos korszaka!

Hetvenkilenc év telt el azóta! Akkor még egész Európa a náci halálvonatoktól rettegett. Hetvenkilenc év alatt oda jutott Németország, hogy fegyvereket küld egy regionális háborúba, amihez papíron semmi köze nincs. Ezzel párhuzamosan a rendőrei Asperger-szindrómás tiltakozó klímaaktivistát kísérgetnek a lehető legnagyobb udvariassággal és a lehető legszélesebb vigyorral a képükön, miközben az Aspergeres szerencsétlen minimum karistolja a törvényesség határát a tiltakozó megmozdulásával! Hetvenkilenc év alatt oda jutott a liberálnáci Németország, hogy miközben fegyvert küld egy számára irreleváns regionális háborúban, aközben retteg a területére begördülő, magyar futballszurkolókat a csapatuk európai kupameccsére szállító vonattól.

Pont úgy, ahogy hetvenkilenc éve mi rettegtünk az Auschwitz felé haladó marhavagonoktól! Én tudom, hogy ilyen a német! Ha kretén nácinak kellett lenni, beleálltak a melóba kötésig, abban hiba nem volt! Most agyhalott liberálnáci kretén zombinak kell lenni, ebbe állnak bele a csávók kötésig! Hiba egy szál nincs benne, tudom én! Csak megszokni vagyok képtelen, hogy Pesten nem ülhetek úgy vonatra magyar focicsapat szurkolójaként, hogy anélkül jussak el egy német nagyvárosba, hogy attól kelljen tartanom, hogy a testem minden négyzetcentiméterét valahol a német-cseh határon rendőrök vizsgálják át! A németek ebben a legjobbak! Olyanok ellen játszani a kemény csávót, akik egyáltalán nem ártottak nekik!

Ha ők találnak ezer ember között hármat, akinél fegyver vagy drog van, a másik 997 szurkolót minimum két órán keresztül szivatják! Eközben a német védelmi miniszter arról elmélkedik, hogy a mai német hadsereg egy esetleges orosz invázió ellen képtelen lenne megvédeni Németországot! Miniszter úr legalább ennyit belát! Sovány vigasz a világnak, hogy 1945 tavaszán Hitler ennyire sem volt képes! Viszont akkor el kellene kezdeni kigyúrni a Bundeswehrt, ezzel párhuzamosan pedig le lehetne tolatni a Fradi-vonaton utazók módszeres megalázásáról! Máris egy fokkal gusztusosabb hely lenne Németország, 10 nappal a Margaréta-terv végrehajtásának 79. évfordulója előtt!

Facebook hozzászólások

3210 olvasónk látta