Menü Bezárás

Írás történelmünk meghamisítóinak

Elég szomorú, hogy a most következő sorokat le kell írni, de muszáj azok kedvéért, akik általános iskolában, azon belül is felső tagozatban bukdácsoltak történelemből!

Jellemző a társadalmunkra, hogy úgy értékelünk filmet, hogy nem is láttuk. Erre kiváló terep az IMDB nevű amerikai székhelyű film adatbázis, ahol lehet értékelni a közelmúltban megjelent filmeket! Így járt ezzel a Most vagy Soha című alkotás is. Nekem ehhez az egész témakörhöz két megjegyzésem lenne:

Egyrészt szerintem egy hazafi számára az IMDB-n 1-est kapni a filmjére olyan dicsőség, mintha 1956-ban a haza védelmében vállalta volna, hogy széttépi a tank, amin Kádár bevonult Pestre a szovjetekkel! Főleg azért, mert egy olyan virtuális környezetben kell ennek a filmnek helytállnia, ahol például a Benedetta című, a katolikus vallást gyalázó leszbikus pornófilm (nevezzük nyugodtan annak a tartalma alapján) 6,7-es értékelést kap, miközben a Most vagy Soha című történelmi tényeken alapuló film ugyanitt 1,7-es értékeléssel áll! Teljesen világos tehát számomra, hogy az IMDB a liberális fősodratú holdudvar, értelmislég és rajongótábor terepe!

Másrészt olvasgattam a szóbeli értékeléseket Rákay Philip filmjéhez. Az egyik azt állítja, hogy az 1848-as forradalmat és szabadságharcot vér nélkül megnyertük, tehát ezzel a tartalommal, amivel a moziba kerül, nem lett volna szabad mozivászonra engedni. – Nem igaz, hogy az 1848-49-es forradalmat és szabadságharcot vér nélkül, már március 15-én délután menyertük. Innentől jön az engem elszomorító része a cikknek, mert lassan 36 éves fejjel nehéz elgondolnom, hogy a magyar történelmet magyarázno kell. Ráadásul a magyar történelemnek egy olyan szakaszát, amelynek történéseit általános iskola felső tagozatában, valamikor a 7. osztály környékén tanítják. Eléggé elkeserítő számomra, hogy a magyar alapműveltség e szeletkéjét szájba kell rágnom olyanoknak, akik történelmet hamisítani járnak külföldi internetes oldalakra, de hát ez van.

1848 márciusában azért nem folyt vér a pesti utcákon, mert a Habsburgok egyrészt el voltak foglalva a két nappal korábbi bécsi utcai tüntetések kezelésével, másrészt őket is meglepetésként érhették a magyar események! Petőfiék a bécsi eseményeket akarták kihasználni arra, hogy itthon is elinduljon egy forradalom! Azért emlegetjük SZABASÁGHARCKÉNT IS a ’48-as eseményeket, mert ami március 15 után következett és egészen 1849 augusztusáig tartottt, az már szabaságharc és arról szólt, hogy takarodjanak a Habsburgok az országból! Lásd a 12 pont tízes pontját; A katonaság esküdjék meg az alkotmányra, magyar katonáinkat ne vigyék külföldre, a’ külföldieket vigyék el tőlünk.

Summa summarum megint csak a jól ismert libsi féligazságokkal meghamisított történelemmel állunk szemben, amikor azt olvassuk tényként egy filmeket értékelő külföldi internetes oldalon, hogy a forradalmat 1848 március 15-én délután megnyertük! Ez így, ebben a formájában egyszerűen nem igaz! Minden, ami aznap történt, csupán elindítója volt egy, az ország Habsburg uralom alóli felszabadítását célul kitűző folyamatnak, ami 1849 augusztus 13-án ért véget, sajnos a világosi fegyverletétellel!

Persze tudom, ezt külföldön nem tudják! Amerikában, ahol az IMDB székel, már az is eredmény, ha megtalálják Magyarországot a térképen, de azt azért nem viseljük el szó nélkül, amikor magyarok hamisítanak külföldön magyar történelmet! Nálam ez is része a hazafiasságnak!

Facebook hozzászólások

4051 olvasónk látta