Menü Bezárás

Jelkép a Sándor Palotánál

Van ez a Pénztáros Lőrinc nevű gusztustalan troll facebook oldal, ami kielégíti az Orbán gyűlölő DK-s unatkozó nyugdíjasok, kormányváltás iránti vágyból fakadó gyűlölet szükségletét. Egyfajta politikai pornó ez. Nos, egy dologban ELVIEG igaza van a Pénztáros Lőrincnek; Pankotai Lili tegnap látott pólója jelkép!

Kezdjük azzal, hogy folytatom a bevezetőben írt gondolatmenetet! Nemcsak Lili pólója jelkép. Hanem a jelenet is, amelyben a lassan 46 éves, két diplomás, négy nyelven folyékonyan beszélő Novák Katalin köztársasági elnök odamegy az ellene tüntetni készülő, Wish-en rendelt Greta Thunberghez. A szerencsétlen lányhoz, akinek eddigi tanulmányai során csak általános iskola 8. osztályából sikerült elballagnia, miközben szeretve tisztelt szülei szemmel láthatóan kissé elhanyagolva a lelkiismeretes nevelést, luxusnyaralásokon érezték jól magukat.

Odamegy hozzá, ő pedig így néz, ahogy a képen látják Önök, az olvasók. Ez az a szituáció, amikor a lelkiismeretesen nevelt, normális ember azt látja egy még le sem érettségizett kislány arcán, hogy már most el van rontva az élete, már most nem tud mihez kezdeni magával. Már most használati tárgynak érzi magát. Pedig egyszerű lenne a képlet; Haza kéne menni tanulni, Lili! Tanulni, egy kis intelligenciát magadra szedni, felismerni, hogy kihasználnak, és aztán neki kéne állni változtatni magadon. Tisztességesen öltözködni, ha olyan helyre mész, ami ezt megköveteli, megtanulni gyomorforgató trágárságok nélkül beszédet mondani, le kéne utána érettségizni és aztán oda lehet állni Novák Katalin elnök asszony elé, mint szellemileg egyenrangú partner.

A gond ott kezdődik, hogy neked ezt nem fogják megengedni. Most még nem… Amikor pedig majd megengedik, eldobnak, mint valami zárlatos, elromlott elektromos eszközt és bekerülsz a politikai hulladék lerakóba, akkor lehetsz te akármennyire értelmes valamilyen csoda folytán, már mindegy lesz… Ennek a gondolatmenetnek és a Magyar Bálint által kiépített liberális oktatáspolitikának vagy te a jelképe. Olyan jelképe, amit elrettentő példaként, a szüleid luxusnyaralásairól készült képekkel együtt mutogatni fogunk az unokáinknak. Azért, hogy megtanulják; lehet ezt az utat is választani, amelyen te haladsz, de az zsákutca, ahová nem érdemes betérni.

Nagyon sajnállak!

Facebook hozzászólások

4042 olvasónk látta