Menü Bezárás

Titáni küzdelem Ukrajnában

A címadás nem véletlen, a nyugat és kelet között zajló titáni küzdelem mögött jelentős részben egy drága és nagy szilárdságú fém, a titán áll.

Nyugati politikusok nagyobbik része szerint remek ötlet még több fegyver szállításával tovább elhúzni a háborút és a velejáró szenvedést azon vágy reményében, hogy attól majd Oroszország kritikus mértékben meggyengül. Valójában Oroszország nem gyengül – a fegyvergyártók részvényei viszont jelentős mértékben erősödnek – ami persze arra serkenti a lobbistákat, hogy a dollárért és euróért megvehető politikusokat még inkább csatasorba állítsák a szent profit érdekében.

Az olyan sötétzöld gazemberek, mint Annalena Baerbock, Németország külügyminisztere már európiai-orosz háborút vizionál, elfeledve mi történt akkor, amikor Németország és szövetségesei bő 8 évtizede milliószámra elindultak megnevelni az oroszokat. A megnevelésből pedig mint tudjuk, menekülés lett és sok-sok millió halott.

Annalena Baerbock és a többi hasonló atlantista Bidenpincsi arról viszont sosem fog beszélni, hogy miért is alították őket csatasorba Oroszország ellen. A nyilvánvaló ok az amerikai fegyverlobbi kiszolgálása, de ez csak a jéghegy csúcsa.

A dolgok mélyére nézve látható, hogy Ukrajna igazi nyersanyag-nagyhatalom, főleg a harcok sújtotta keleti és déli régiók. Az ország mindenekelőtt a vasérc és az urán ellátásában globális tényező, de a világ egyik vezető kitermelője, szállítója a titánércnek, mangánércnek, illetve a neon, kripton és a xenon nemesgázoknak. A becslések szerint Kelet-Ukrajnában dollárbilliókban mérhető ásványkincset rejt a föld, a nemesgázok értékéről már ne is beszéljünk. A titán létfontoságú például az amerikai fegyver és repülőgépgyártásnak illetve az űriparnak, a nemesgázok pedig elengedhetetlenek a félvezetők és a mikrochipek gyártásához.

A harc tehát a kulcsfontosságú nyersanyagokért zajlik, az USA-nak akár évekig is megéri pénzelni és felfegyverezni az ukrán rezsimet, mert a győzelem esetén várható haszon sokszorosa a kiadásoknak.

Facebook hozzászólások

1548 olvasónk látta

A Milliók Orbán Viktor és kormánya mellett Facebook oldal felkereséséhez kattintson IDE!

A JOBBoldali Média Hírei Facebook oldal felkereséséhez pedig kattintson IDE!