Menü Bezárás

Nagy bajba kerülhet Magyarország! Baloldali győzelem jöhet a lengyeleknél

Lengyelországban a hajrába ért a választási kampány. Október 15-én új parlamentet választanak Közép-Európa legnagyobb államában. Az elmúlt napokban publikált felmérések alapján komoly fordulat körvonalazódik. Több kutatás is azt mutatja, hogy a baloldali pártok (Polgári Koalíció, Harmadik út és Baloldal) képes lehet megszerezni az abszolút többséget. Az előbb említett három párt úgy szerezhet többséget, hogy a jelenleg is kormányzó Jog és Igazságosság (PiS) megnyeri a voksolást. Sok felmérés persze még mindig azt mutatja, hogy egyik nagy blokk sem szerez többséget, és ebben a helyzetben az elitellenes, Brüsszel-kritikus Konföderáció döntheti el, ki alakít kormányt.

Könnyen lehet, hogy a lengyel baloldal Donald Tusk vezetésével megnyeri az október 15-i választást

Abban az esetben, ha a baloldali pártok győznek a lengyeleknél, akkor mind Magyarország, mind a szuverenista tábor nagyon nehéz helyzetbe kerülhet Európában. Hazánk egyik legfontosabb szövetségesét veszítheti el, míg a baloldal számára egy hatalmas siker lenne, ha Donald Tusk kerülne hatalomra. Minden bizonnyal a V4-ek teljesen szétesnének egy ilyen fordulat után. Az utóbbi fejlemény pedig hatalmas örömöt váltana ki Brüsszelben. Egy baloldali győzelem esetén Lengyelország teljes mértékben felsorakozna Brüsszel összes agyament elképzelése mögött, és még erőteljesebben támadnák hazánkat. Minden bizonnyal Magyarország szavazati jogát is megpróbálnák felfüggeszteni a miniszterelnöki tanácsban, és persze egyetlen centnyi uniós pénzt sem kapnánk. Persze jó lenne elkerülni egy ilyen forgatókönyvet, de érdemes felkészülni a legrosszabbra is.

Még több mint egy hét van hátra a lengyeleknél a választási kampányból, így még a meccs nem futott le, a tendenciák azonban aggasztóak. A jobboldal vereségében persze óriási szerepet kaphat az ukránok mindenféle feltétel nélküli támogatása, majd pedig a hirtelen előadott 180 fokos fordulat is. Minderre persze már sokan figyelmeztetették a jelenlegi lengyel kormányzó pártokat, de ezekre nem hallgattak, és mostmár igazából csak futnak a pénzük után. Nagyon izgalmas lesz a következő hét, és természetesen a Vidék Hangjai be fog számolni a választási eredményekről, és a várható fejleményekről.

 

Facebook hozzászólások

5472 olvasónk látta

Az Orbán Viktorral a magyar nemzetért Facebook oldal felkereséséhez kattintson IDE!

Kovács András újságírói oldalának felkereséséhez pedig kattintson IDE!