Menü Bezárás

Mutatjuk a pesterzsébeti Fidesz-csoda okait!

Teljesen váratlan győzelmet aratott Budapest XX. kerületében a Fidesz.

Mint arról a Vidék Hangjai korábban beszámolt, most vasárnap Budapesten a XX. kerületben egy olyan körzetben volt választás, ahol még soha nem nyert a Fidesz! Megszületett az eredmény, és joggal beszélhetünk arról, hogy csoda történt, mert a kormánypártok nagyon simán nyertek. Az alábbi táblázatból jól látszik, hogy a Fidesz, akkor is nyert volna, ha csak egyetlen jelölt állt volna vele szemben.

Simán győzött a Fidesz!

A Fidesz győzelmének a legfőbb oka, hogy 2019-es szavazóinak 76,05 százalékát megőrizte. Három éve a kormánypártok 714, míg most 543 szavazatot kaptak.

Ezzel szemben a baloldal jelöltje 2019 őszén még 1090 voksot kapott, míg most csak 456-ot. Ez azt jelenti, hogy a baloldalnak csupán a szavazóinak a 41,83 százalékát sikerült megtartania.

Az eredmény azt mutatja, hogy a baloldali pártokat a saját választóik is leváltották. Arra már rég elvesztette az esélyt a mai Gyurcsány vezette baloldal, hogy bizonytalan, vagy esetleg jobboldali voksolókat maga mellé állítson , de ma már a stabil ellenzéki keménymag sem akar rájuk voksolni. Nagyon erőteljes üzenetet küldtek a baloldali voksolók saját pártjaiknak: már ők sem kérnek belőlük, teljesen új szereposztást szeretnének ők is. A mai baloldali-ellenzéki politika totális zsákutcába jutott, mivel még egy olyan választókerületet sem sikerült megnyerniük, ahol még SOHA nem győzött a jobboldal!

Facebook hozzászólások

6277 olvasónk látta

Az Orbán Viktorral a magyar nemzetért Facebook oldal felkereséséhez kattintson IDE!

Kovács András újságírói oldalának felkereséséhez pedig kattintson IDE!