Menü Bezárás

Nyálas pop banda a zebrán

Van az úgy, hogy amit mondjuk 25-27 évvel ezelőtt szerettél, azt utólag visszahallgatva már undorítóan nyálasnak találod. Mondok példát! Ha ma megint meghallgatok egy Shy Guys számot (teljesen mindegy melyiket), amit 10 évesen még tök menőnek tartottam, azt ma már cikinek, undorítóan nyálasnak tartom. Nyilván ez része annak, hogy már réges-régen kinőttem a kamaszkorból és komolyabb embernek tartom magam annál, hogy még mindig vadásszak egy Shy Guys számra a Youtube-on.

Ez most csak azért jutott eszembe, mert Balogh Samu főpolgármester-helyettes büszkén számolt be arról, hogy valahol Budapesten felavattak egy zebrát. Mindezt egy olyan fotóval spékelte meg a csávó, amin terpesztett lábakkal, a 90-es évek közepi magyar popzenét uraló bandákra emlékeztető módon állnak azon a bizonyos frissen festett és felavatott zebrán. Nézem a képet Balogh facebook oldalán és nem tud nem eszembe jutni, hogy talán valakik ezt menőnek találják, talán ha most lennék 10 éves, csillogó szemekkel nézném én is őket, de 35 éves vagyok és cikinek érzem, hogy egy frissen festett zebra ekkora hír! Cikinek érzem ezt az undorítóan nyálas pozőrködést. Ráadásul kínosan ügyelve arra, hogy a képen szereplők lábai a zebra fehér részén legyenek.

Az én képem ég, hogy ma egy főpolgármester és a helyettese munkája ebből áll. Karácsony Gergely felavat egy nyilvános vécét, majd szelfit készít előtte és menőzik vele a facebookon. Újrafestetnek egy zebrát, majd nyálas popbanda módjára kivonulnak rá pózolni és menőzni, a kamaszok pedig ennek láttán kellemes izgalmat éreznek. Felfestenek egy kerékpársávot, Gergő megkeresi a píárbicajt, megy egy kört a felfestett sávban, elkészülnek a fotók, mennek fel a facebookra süldő kamaszok igényeit kielégíteni. Hatalmas szerencse, hogy ott van ellenpéldának Tarlós István. Tarlós Istvánnak nem volt facebook oldala, következésképpen nem ért rá kivonulni új zebrákra píár fotókat készíttetni. Így aztán nem is voltak a nyálas popbandákra emlékeztető jelenetek.

Tarlós István 9 évig dolgozott. Hasznos, értékteremtő munkát végzett Budapest élén! Az ő irányítása alatt készült el a Puskás Aréna, ő kezdte el a Városliget rekonstrukcióját, a Lánchíd felújítását, ő ment el a Magyar Zene Háza átadására. Karácsony Gergő, Balogh Samu meg a többi léhűtő a pesti városházán maradt a nyilvános vécénél, az újrafestett zebráknál, a nyálfolyató elmebeteg módjára, tökön-paszulyon keresztül húzogatott kerékpársávoknál, a píármunkánál. Ez kevés lesz a jövő nyári ismétléshez! Budapest ugyanis nem egy nyálas popbanda kora kamaszkori rajongókkal! Budapest egy város amit fejleszteni kell és gondozni. Jövő júniusban legyen vége annak, amit Karácsonyék művelnek!

Csinálják inkább ellenzékben!

Facebook hozzászólások

2310 olvasónk látta