Menü Bezárás

Pulykamese

Történt a minap, hogy Walter Katalin, a Budapesti Közlekedési Központ vezérigazgatója zártkörű háttérbeszélgetésre hívta a sajtót. Meg is jelentek a nyilván kiválasztott kollégák, nem mehet oda be csak úgy valami Fideszes propagandista… S ha már megjelentek a felkentek beszélgetni zárt körben Walter asszonysággal, hát fel is tettek néhány kellemetlen kérdést, amire vezérigazgató asszony úgy tűnik nem volt felkészülve.

Ezt onnan lehet tudni, hogy valaki a kollégák közül a járatritkítások felől érdeklődött. Nem kellett volna esetleg ezt megbeszélni a város lakóival? Erre az a „szerencsétlen mondat érkezett válaszként, hogy a pulykát sem kérdezik meg hálaadás előtt Amerikában, hogy mi legyen vele! Itt azért apróságot szúrjunk közbe, mielőtt továbblépnénk; Amerikában a mindenkori elnök egy pulykát úgymond meg szokott kérdezni, hogy mi legyen vele, a szerencsés állatnak általában kegyelmet ad az amerikai elnök a Fehér Ház kertjében egy látványos ceremónián. Ennyit arról, hogy Walter Katalin és úgy általánosságban a magyar liberálkommunista társaság mennyire van tisztában a Hálaadás ünnepkörének szokásaival! Maradjunk annyiban, hogy ilyen irányú tudás alig létezik odaát!

Egyébként pedig ismerjük már ezt a tempót! A rossz emlékű, egykori gazdasági miniszter, Kóka János is kipréselt magából valami hasonlót, ő akkor békákat és mocsarat használt és annak sem lett kisebb botrány a vége. Viszont ami Kóka János ügyénél is sokkal kínzóbb gond jelenleg, hogy Karácsony Gergelyék  hasonló helyzetben ennél sokkal kevesebbért követelték már Fideszes politikusok távozását a közéletből! Klasszikus példa; Matolcsy György: „47 ezer forintból meg lehet élni!” (NEM EZT MONDTA!!!) Ma reggel, miután főpolgármester úr felhörpintette odahaza a szokásos kávéját és komzultált Walter Katalinnal, aki felajánlotta a lemondását, bejelentette hogy bár elhangzott egy mindenkit felháborító mondat Walter Katalin szájából, mégsem meneszti, mert szerinte csak szerencsétlenül fogalmazott! Akkor a kötelező tisztelettel kérdezzük:

Bármilyen, Karácsonyékat felháborító, Fideszes politikus száját elhagyó mondatot milyen erkölcsi alapon merészelnek számonkérni a kormánypárton ha egy úgymond szerencsétlenül megfogalmazott mondatnak semmilyen következménye nincs? Valószínűleg nem fogunk erre a kérdésre választ kapni! Semmi gond ugyanakkor! Még fél év és Walter Katalin június 9. után kénytelen lesz távozni a BKK éléről! Gondoskodunk róla a szavazófülkében, ebben a főpolgármester biztos lehet!
Facebook hozzászólások

2085 olvasónk látta