Menü Bezárás

Szeretik az árulókat, a jellemteleneket

A világban mindig is volt politika. Mindig is megvitatták a közügyeket, amelyek történelmi korszakoktól függően változtak és ezzel együtt változott a megvitatás formája is. A politikának pedig mindig is volt baloldala csak éppen nem mindig hívták baloldalnak. Ettől függetlenül baloldali közösségeknek mindig is alapja volt az árulás. Őket valamiért nagyon szeretik.

A politikatudomány kezdetén, az ókorban, amikor még nem is voltak parlamentek és politikai pártok, már akkor is létezett az árulás. Ephialtész a torzszülött azzal döntötte el a perzsák javára a Thermopülai csatát, hogy elárulta Xerxésznek, hogy a perzsa seregek miképpen tudnak Leonidász spártai hadainak hátába kerülni. A jutalmát is megkapta érte; Xerxész elevenen megnyúzatta és a bőrét kitömette arannyal. Az árulókat sehol sem szeretik. 1552 őszén Eger várában sem szerették. Hegedűs hadnagy áruló lett, Dobó István várkapitány felakasztatta. Miközben eljátszotta a forradalmárt, Kádár János 1956-ban behívta a szovjeteket, hogy verjék le a forradalmat. A jutalma ugyan MSZMP-párttitkári pozíció lett 1989 július 7-én bekövetkezett haláláig, de úgy tartják, hogy élete utolsó másfél-két évét teljes szellemi leépülésben, gyakorlatilag totálisan megőrülve töltötte. Ez volt a büntetése.

Nem sokkal később, az 1994-es választás kampányában az SZDSZ is áruló lett. Tudjik a történetet; kiváltak a Fideszből, majd összefeküdtek a kommunistákkal oly módon, hogy ahhoz képest a Laokoón-szoborcsoport a fasorban sincs. A modern magyar politikatörténet baloldala a járulékos sajtóval együtt ekkor szeretett bele igazán az árulókba! Mi lett az SZDSZ jutalma? Kisebb megszakítással 16 év szocikkal kormányzás.A büntetés pedig az első Fideszes kétharmad 2010-ben. Amit követett aztán a második, négy évvel később.

Mivel ekkor már a magyar belpolitika aképpen  alakult át, hogy létszámában kisebb parlamentet választott a nép, ebbe a szituációba is kódolva volt az árulás. Például Simicska Lajos árulása, aki az első kétharmadhoz még adta a sajtót meg a lóvét, ám amikor Orbán Viktor szépen megkérte, hogy legyen kedves egy kicsit mélyebben a zsebébe nyúlni és többet adózni, Simicska megsértődött, hullarészegre itta magát és nekiállt lebontani a jobboldali sajtót. Vagy legalábbis azt hitte, hogy nekiáll lebontani. Merthogy ez nem sikerült. A jobboldali sajtó él és virul…

Az O1G-mozgalom született meg ebből az árulásból. Logót is loptak hozzá… Aztán elkezdtek brandet építeni rá. S még egyszer rőgzítem; keblükre ölelték Simicskát. Tévécsatornát is loptak mellé. A büntetés ezért a 2018-as választási győzelem volt, majd az, hogy augusztus elsején Szikszay Péter kollégánk beközlekedett az ellopott Hír TV stúdiójába és mindenkit eltakarított onnan egyszer és mindenkorra, aki nem oda való. Két kedvenc példám Kálmán Olga és Csintalan Sándor. Ma már egyikük sem akkora tényező a közéletben mint azt hiszik magukról és ez így van rendjén. Mindenesetre ismételten szögezzük le; szeretik az árulókat a magyar politika baloldalán.

2024 februárjában is szeretik, de erről egy hangyányival később! Maradjunk még 2019 őszénél! Borkai Zsolt, Győr Fideszes polgármestere az önkormányzati választás kampánya utolsó hetének hétfőjén, miután megitta a kis kávéját az irodájában, webkamerát ragadott és üzent Győr népének és az egész országnak. Az előző héten kirobbant szexbotránya kapcsán elismerte, hogy egy baloldali internetes portál által nyilvánosságra hozottm az Adrián készült szexvideóban ő látható. Aztán vasárnap megnyerte a választást, a következő hétfőn, október 14-én pedig kiléptették a Fideszből, mert a párt úgy ítélte meg (nagyon helyesen), hogy szexbotrányba keveredni nem fér bele a politikai közösség értékítéletébe. Borkai tehát távozott a Fideszből, lemondott a polgármesteri posztról és látszólag visszavonult a közélettől.

Azért csak látszólag, mert tavaly bejelentette, hogy ismételten szeretne győri polgármester lenni! Nem sokkal ezután Sváby András, Gyurcsány Ferenc leghűségesebb médiamunkása az ATV-n futó műsorának stúdiójába hívta/kérette Borkai Zsolt feleségét, ahol könnyfakasztó interjút adott az asszony. Annak az embernek a felesége, amely embert nagyon sokáig az „erkölcstelen”, szexbotrányokba keveredett, álszent Fidesszel azonosítottak. Miért? Teljesen nyilvánvaló, hogy most Győrben a helyi ellenzék úgy gondolja, hogy be kell állni Borkai mögé! Utoljára figyelmeztetek mindenkit; legkésőbb áprilisra ez meg fog történni. Újabb árulás kialakulóban, mert Ephialtész örökké él, miképpen azt Leonidász kívánta a Thermopülai csatában. Kíváncsian várjuk a júniust, amikor ezt büntetni lehet!

A baloldal idén is és mindig is szerette és szereti a jellemtelen embereket és az árulókat. Elérték, hogy lemondjon egy köztársasági elnök és egy volt igazságügyi miniszter. Kihasználták, hogy mindketten hibáztak. Aztán a járulékos sajtó nekiállt keresgélni a jellemtelen, párkapcsolatukra/házasságukra igénytelen, velejükig romlott gazemberek között… Borkai Zsolt feleségét már korábban megtalálták egy másik ügyben, így most Magyar Pétert szedték elő a cilinderből, aki Varga Judit ex-férje. Nyilván nem véletlenül az ex férje. Magyar Péter azért kell, hogy elhitessék azokkal, akikkel ezt lehetséges elhitetni, hogy a Fidesz mindjárt szétesik a belső konfliktusoktól, mindenki utál mindenkit és tele van a párt korrupciós ügyekkel… Érdekes módon amíg működött a házassága, Magyar Péter nem érezte szükségét beközlekedni a Partizán stúdiójába Gulyás Mártom kérdéseire válaszolni… Mindenesetre a magyar belpolitika 2024-ben is talált egy Ephialtészt. Egy jellemtelen alakot, akinek a válása után már nem fontos a közösség, amelybe addig tartozott. Meglehetősen átlátszóra sikerült ez az egész produkció. Átlátszóra és gusztustalanra, de Magyar Péternek és a járulékos sajtónak már csak ez maradt. Biztos vagyok benne, hogy a büntetés sem marad el, mert Ephialtész, az árulók és jellemtelenek léte örök és mindig büntetést hoz nekik a sors.

Facebook hozzászólások

3106 olvasónk látta