Menü Bezárás

Szimbólumok

Karácsony Gergely főpolgármester úr negyvennyolcadik életéve betöltése felé közeledve nem sok mindenhez ért, és akkor még finoman fogalmaztam! Egyvalamiben olimpiai bajnok, ez a szimbolikus politizálás, a levegő reszelése, fűrészelése, a léggitározás, használd azt a kifejezést, amelyik neked tetszik!

Viszonylag friss hír, hogy egy, a Külügyminisztérium közelében lévő közterületet, amelynek eddig nem volt neve, most el fognak nevezni Cseh Katalin momentumos tótumfaktum férjének!feleségének (liberáliséknál nem lehet tudni) javaslatára! Az lesz a neve, hogy Ukrán függetlenség tere. Karácsony Gergely, a szimbolikus politizálás olimpiai bajnoka, aki önállóan még vécére sem mehet el a Városházán, állítólag már lelkesen rá is bólintott Berg Dániel/Daniella (liberáliséknál nem lehet tudni, majd a csávó eldönti) javaslatára! Mi mást is tehetne ez a szerencsétlen, papucs orrán pamutbojt? Semmit!

Ízlelgessük ezt a nevet: Ukrán függetlenség tere… A Külügyminisztérium épülete a Bem téren található! Bem József a közös lengyel-magyar történelem egyik legkiemelkedőbb alakja! Az, hogy elsősorban az erdélyi területeken az 1848-49-es forradalom és szabadságharc menete sokáig a magyarok szája íze szerint alakult, nagyban köszönhető Bem József tábornok úrnak! Teszem rögtön hozzá, hogy az ő tevékenysége idején Ukrajna mint ország egyáltalán nem is létezett! De Karácsony Gergelynél Bem apó neve nyilván szóba sem kerül, hiába járt a nagy városvezető egy ideig a Pázmány Egyetem történelem szakára, amit ugye szokása szerint nem fejezett be!

Neki Bem apó messze van az idő síkján! Valami közelebbit akar, valami megfoghatóbbat és felfoghatóbbat! S mivel Magyarország már legalább 67 éve a kutyával sem háborúzik, Karácsony Gergelynek kellett keresnie a világ térképén egy háborús konfliktust, amelyben valakinek az oldalára áll. Jelenünkben ez az ország Ukrajna, egy néhány évtizedes szovjet kreálmány! Nincs ebben semmi meglepő, hát hiszen annak idején Kádár János is szovjet tankon vonult be Pestre, lett aztán az állam legdelsőbb vezetője és ilyen minőségében gázolt térdig a vérben évekig!

A gond mindezzel ott kezdődik, hogy a politizálás eme szimbolikus elemeire rámegy Budapest élhetősége! De semmi baj, mert legalább nem lett Felcsút-Alsó, ahogy azt az adócsalónak tűnő Szabó-Kimmel Tamás énekelte jobb híján főpolgármester úr 2019 szeptember végi kampányzáróján! És valóban! Felcsút szebben néz ki és élhetőbbnek is tűnik! Na, mindegy! Majd jövő tavasszal változtatunk ezen! Mert ez minden csak nem városvezetés!

Facebook hozzászólások

2872 olvasónk látta