Menü Bezárás

Tegyük rendbe az orosz kérdést!

Magyar történelmi ismereteink birtokában vajon komolyan vehető kérdés, hogy a cári Oroszország milyen szerepet vállalt az akkori magyar szabadságharcban? A válasz szerintem egyértelműen nem!

Nagyon szomorú, hogy 174 évvel a forradalom és szabadságharc leverése után élnek itt olyanok, akik tudatlansága miatt ezt az alapszintű, általános iskola felső tagozatos tananyag részét képező történelmi tényt újra elő kell szednünk és át kell ismételnünk! Ugyanis az SZDSZ képviselte liberalizmus emlőin felnőtt egy nemzedék, amely március 15 ünnepéhez közeledve a létező legundorítóbb és legaljasabb mémeket kreálja Petőfi Sándorról és amely úgy tudja, hogy a szabadságharcot valójában az oroszokkal vívtuk! Erre pedig fel is fűzik azt a nyakatekert gondolatmenetet, hogy Petőfi akkoriban azon oroszok ellen harcolt, akiknek idén Orbán hajbókol! Aki tanult magyar történelmet és meg is maradt benne amit tanult, az pontosan tudja, hogy ez nem igaz! Vagy legakábbis nem teljesen! De akkor most vegyük ezt át vadliberális felebarátaink kedvéért!

Miután rájött, hogy külső segítség nélkül nem tudja leverni a magyar szabadságharcot, Ferenc József  habsburg császár 1849 május 1-jén levelet küldött az akkori orosz cárnak, melyben segítséget kért a szabadságharc leveréséhez! I. Miklós cár mintegy 200 ezer fős orosz hadsereget küldött válaszul, melynek vezetője, Fjodor Vaszilijevics Rüdiger tábornok előtt Görgey Artúr 1849. augusztus 13-án letette a fegyvert, miután felmérte, hogy az orosz haderő mindent elsöprő túlerőben van! Ekkor Petőfi (akinek a képét manapság  gusztustalan, Orbán-gyalázó mémek készítéséhez  használják kizárólag erre alkalmas társadalmi körök) már nem élt! Görgey azért az oroszok előtt tette le a fegyvert, mert ezzel is demonstrálni akarta Ferenc József előtt, hogy nem ismeri el a habsburgok győzelmét! Nem akart megalázkodni Haynau előtt, aki a világosi fegyverletétel után a megtorlást vezette!

Ismétlem; Ez alapszintű, általános iskola felső tagozatos magyar történelmi tananyag! A szabadságharcot a Habsburg Birodalom ellen kezdtük és óriási bravúr, hogy 1848 márciusa és 1849 augusztusa között az akkori magyar hadsereg olyan katonai eredményeket, győzelmeket tudott elérni, amelyeknek köszönhetően Ferenc József RÁKÉNYSZERÜLT arra, hogy behívja az oroszokat a háborúba! Ha ez nem történt volna meg, akkor a Habsurg Birodalom szégyenteljes vereséget szenvedett volna! Elkeserítő, hogy az SZDSZ-es liberális „oktatáspolitika” pöcegödrében pancsikáló liberális fejekben ez az egész szabadságharc oroszok elleni háborúként csapódik le! Ezért az állításért általános iskola utolsó két évében biztos buktatás jár! Mindenesetre örülök, hogy segíthettem a holnapi Orbán-gyalázó dzsemborira készülő libsi felebarátainknak, akik majd ott nyilván el fogjálk mondani, hogy Orbán most annak a Putyinnak a cselédje készül lenni, akinek az Oroszországa ellen 174 éve Görgey Artúrék letették Világosnál a fegyvert!

Facebook hozzászólások

3669 olvasónk látta