Menü Bezárás

Gyurcsány Ferenc rabszolgája

Ma reggel arra a cseppet sem meglepő hírre ébredtem, hogy Gyurcsány Ferencék azt kommunikálják a közvélemény felé, hogy a június 9-én esedékes önkormányzati választáson Karácsony Gergelyt fogják támogatni. Megnézve főpolgármester elvtárs eddigi életútját, semmi meglepő nincs ebben a döntésben, maximum azok nézhetnek kikerekedett, nagy boci szemekkel, akik 13 év után is úgy gondolják, hogy lehet más a politika. Hát nem!

Karácsony Gergely egész aktív politikai pályafutása során Gyurcsány Ferenc embere volt. Kettejük kapcsolata nem a 2019-es önkormányzati választás kampányában kezdődött. Aki másképp gondolja, az mérhetetlenül ostoba a politikához. Ez a kapcsolat nagyjából akkor kezdődött, amikor Gergő elvileg elkezdte írni a doktori disszertációját. Hogy aztán ezen mennyit dolgozott valójában és érdemi munka helyett mennyi időt töltött Gyurcsány körberajongásával doktori dolgozat írás helyett, azt csak sejthetjük. Mindenesetre tény, hogy 2006 politikai botrányokkal teli őszén Gergő a Hann Endre vezette Medián politikai közvélemény kutató cég politológus gyakornoka volt, ilyen minőségében adott politikai tanácsokat az Őszödi beszéd okozta botrány elsikálásán dolgozó Gyurcsány Ferencnek.

Feri mellől katapultált Gergő a (NEM) Lehet Más a Politika nevű formációba, amelynek képviseletében a jelenlegi főpolgármester eljátszotta a friss, fiatalos, üde, új politikus szerepét. Ez amúgy neki nagyon megy. Szerepeket játszani. Ha Gyurcsány mellől érkezve friss, fiatalos, új gondolatokat felvonultató politikust kell játszani, ő beleáll! Ha a szegényekért, hajléktalanokért aggódó megváltót kell játszani, neki az sem gond. Majd gyárt hozzá azerbajdzsáni forintot… Ha kisfiús vigyorral a pofikáján áldozatpózban fetrengő forradalmárt kell játszani, olyat, aki a szemét Orbánnak nem fizet adót, azt is vállalja. Vállalja, méghozzá 13 év után visszatérve Feri mellé.

A városvezetéshez egyébként Gergőnek pont annyi tehetsége van, mint Ferinek a kormányzáshoz. Nyálfolyató elmebeteg módjára, tökön-paszulyon keresztül biciklisávokat festegetni Budapesten testhezálló feladat Gergő számára. Pont olyan, mint 17 évvel ezelőtt közvélemény kutatásokkal igazolni a főnöknek a Miniszterelnökségen, hogy minden, amit ő csinál, az tökéletes. Abban nincsen hiba. Gergőt főpolgármesterként is ez a meggyőződés vezérli. Pont úgy, mint miniszterelnökként a most mögé beállő Gyurcsányt. Aztán tudjuk, mi lett annak a történetnek a vége 2010 áprilisában. Rajtunk múlik, hogy június 9-én Gergőt is örökre elzavarjuk a főváros éléről! Azok után, amit négy év alatt művelt, erkölcsi és politikai kötelességünk ezt megtenni!

Facebook hozzászólások

2292 olvasónk látta