Menü Bezárás

Nagyon nagy bajban a baloldal!

Könnyen lehet, hogy az idei EP – és önkormányzati választás a jelenlegi formájában ismert magyar politikai baloldal teljes megsemmisülését hozza! Erről árulkodnak a két választás ajánlásgyűjtésének eddig rendelkezésre álló adatai! A következő cikk megpróbálja részletesen elemezni az eddigi történéseket!

Kezdjük a Fidesszel, már csak azért is, mert velük van a legkönnyebb dolgunk, náluk nincs miről beszélni! Egy nap alatt lerendezték országosan mindkét választásra az ajánlásgyűjtés érdemi részét! A polgármesterjelöltek megvannak, Szentkirályi Alexandra főpolgármester-jelöltnek sem okozott különösebb gondot a jelöltséghez szükséges 5000 ajánlás összeszedése, hiszen már az első napon túlzás nélkül állíthatjuk, hogy kígyóztak a sorok a budapesti Fidesz-irodák ajtajai előtt! Ellenben a másik oldalon mintha a kígyók kígyóznának, nekik viszont szavazati joguk nincs! Karácsony Gergely ajánlásgyűjtő sátrait sem veti szét Pesten az érdeklődés, pedig Gergő gyártja gazdagon a tartalmat a facebookra!

Nem is csoda mindez, hiszen az elmúlt 5 év vízfűrészelését elég nehéz konkrét főpolgármesteri munkának eladni, márpedig ránézve Gergő kampányára olyan érzése van az embernek mintha a 2019-es forgatókönyvet vették volna újra elő; ez pedig a választók hülyének nézése! Azon túl, hogy ennek semmilyen újdonság varázsa nincs, az is probléma ezzel, hogy ami eddig Gergő előnye volt, az most a hátránya lett! Facebookozáson kívül nem csinált semmit 5 évig! A budapesti lakosok pedig úgy tűnik, hogy mindezt ürességtől kongó ajnlásgyűjtő sátrakkal díjazzák, mert ők nem egy Gergő fejében létező utopisztikus városállamban szeretnének élni, hanem egy tiszta, rendezett fővárosban!

Szükebb pátriámban, Pécsett sem különb a helyzet, hasonlóképpen fogják fel az önkormányzatiságot a baranyai vármegyeszékhelyen is; A Fidesztől nem kell semmi, de azért jó lenne, ha megcsinálna ezt-azt a városban, ha már az ország kormányzása a Fideszé! Bár itt Péterffy Attilának nem volt nagy ördöngősség 500 darab ajánlást összeszedni, ettől függetlenül tény, hogy az elmúlt öt évben a „Priderffy” gúnynevet kérdemlő városvezető túlzás nélkül magára és kis csapatára haragította a város józanabbik, Orbán-gyűlöletbe még bele nem fulladt felét. Akiknek fejében joggal vetődiik fel akkor a kérdés, hogy mi értelme volt 2019-ben a Fideszt Péterffyékre váltani, ha oldjon meg mindent a Fidesz? Mindenesetre június 9-én itt lesz a lehetőség a váltásra Pécsett is egy megfiatalított, friss arcokat felvonultató Fideszes csapattal!

Az ellenzékváltó hangulat, a balliberális pártok iránt érzett düh és csalódottság nemcsak az önkormányzati, hanem az EP-választási kampányban is kirajzolódni látszik számomra, utóbbiban mindennél élesebben. Az EP-választási terepen minden indulni szándékozó pártnak országosan húszezer aláírást kellene összeszedni, ez azonban jelen cikk írásának pillanatáig kizárólag a Fidesznek sikerült egy 8 órás munkanap keretében! Ami az ellenzéket illeti, a Tisza Párt a legérdekesebb, hiszen bárm már múlt vasárnap jelezték, hogy összeszedték és le is adták a szükséges mennyiségű támogató ajánlást, ennek azonban a választási iroda honlapján továbbra sincs nyoma. Csak a Fidesz EP-listája van nyilvántatásba véve. Gyurcsányék, a DK sem szólt, hogy összeszedtek volna 20 ezer ajánlást, a Momentum pedig akkora bajban van, hogy szerencsétlen Cseh Katalin kínjában saját magának írt alá egy ajánlásgyűjtő íven!

Külön borzasztó érdekesek ezek a tudnivalók annak fényében, hogy a legfrissebb mérések szerint csupán három párt jutna ben az EP-be; A Fidesz, a Tisza Párt és a DK. Ebből azonban egyelőre semmi nem látszik ráfordulva az ajánlásgyűjtés utolsó 5 napjára. A jelzés a választók részéről egyértelműnek tűnik! A Fidesz az egyetlen párt ma Magyarországon, amelynek azért nem kell aggódnia a mozgósítás tekintetében, mert továbbra is az egyetlen pártja az országnak, amely értelmes jövőképet kínál! A jelenlegi formájában ismert balodal pedig a megsemmisülés felé látszik száguldani!

Facebook hozzászólások

2588 olvasónk látta